Branche  ›  Bouw  ›  Baksteen

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Algemeen
De baksteenindustrie met een eigen cao en een pensioen via BpfBouw.
Lees verder
Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Ik wil informatie aanmelden
Beschrijving

De baksteenindustrie en de metselbedrijven kunnen niet buiten metselaars

De Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) is de collectieve belangenbehartiger voor deze lang bestaande industrie. De KNB. De Nederlandse keramische industrie innoveert continue om bij te dragen aan nieuwe ontwikkelingen en trends.

Klimaatneutraal is een enorme opgave

Die situatie is niet snel te bereiken omdat de productie van bakstenen veel energie vergt. In 2021 worden dagelijks meer dan 1 miljoen bakstenen gemaakt voor toepassing in zowel gevels als in straten. Voor heel Nederland maar ook daarbuiten. Brick Valley, ten oosten van Arnhem, is het gebied waar een groot deel van de baksteenproductie plaatsvindt. Brick Valley is een nationaal Koplopersprogramma van vier lid-fabrikanten. Zij zoeken gezamenlijk naar de toepassing van verschillende duurzame technologie-routes. Dit zal uiteindelijk moeten leiden tot een gemeenschappelijke klimaat neutrale energievoorziening.

Behoud van de baksteenindustrie

Het aantal steenfabrieken is sterk afgenomen maar er zijn grote spelers in de sector overgebleven. Uiteraard zijn de meeste te vinden in gebieden waar rivierklei beschikbaar is en dat is met name oost-Gelderland. Hoewel er vanuit de maatschappij grote druk op bouwend Nederland wordt gelegd om nog veel meer woningen te bouwen dan nu het geval is, dreigt de krapte op de arbeidsmarkt een spaak in het wiel te steken. Metselbedrijven hebben de grootste moeite bij het vinden van personeel en met name metselaars. Nu hoofdzakelijk in het westen van Nederland, maar later ook in het Noorden. Een grotere instroom blijkt echt noodzakelijk.

Uitbesteden van de salarisadministratie haalt een deel van de zorgen weg

Personeelsproblemen bij metselbedrijven worden in de eerste plaats door gebrek aan metselaars toegeschreven. Bedrijven in deze sector hebben echter ook te maken met personele bezetting in de administratieve sfeer. Regelgeving, cao navolging, pensioen verplichtingen, ze komen steeds nadrukkelijker terecht bij de personeelsadministratie. Dit probleem kan wel snel opgelost worden door deze uit te besteden.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design