Branche  ›  Bouw  ›  Bouwnijverheid / Bouwbedrijf

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Algemeen

De bouwwereld staat volop in de belangstelling. Algemeen wordt in de loop 2021 een groei verwacht en in 2022 met waarschijnlijk 2%. De Bouwsector kent echter vele hindernissen zoals de stikstofproblematiek en het nog steeds traag verstrekken van vergunningen. Het uitstellen van projecten leidt later weer tot hogere prijzen. Daarnaast speelt schaarste aan materiaal een rol en wellicht nog meer het verkrijgen van gekwalificeerd personeel. Richting 2050, ook al lijkt het ver weg, schrijft de overheid de bouwbedrijven voor om over te schakelen naar circulair bouwen. Een gesloten kringloop dus en dat mag best een heel grote uitdaging genoemd worden.


Lees verder
Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Ik wil informatie aanmelden
Beschrijving

De bouwwereld staat volop in de belangstelling

Algemeen wordt in de loop 2021 een groei verwacht en in 2022 met waarschijnlijk 2%. De Bouwsector kent echter vele hindernissen zoals de stikstofproblematiek en het nog steeds traag verstrekken van vergunningen. Het uitstellen van projecten leidt later weer tot hogere prijzen. Daarnaast speelt schaarste aan materiaal een rol en wellicht nog meer het verkrijgen van gekwalificeerd personeel.
Richting 2050, ook al lijkt het ver weg, schrijft de overheid de bouwbedrijven voor om over te schakelen naar circulair bouwen. Een gesloten kringloop dus en dat mag best een heel grote uitdaging genoemd worden.

Uitdaging voor bouwbedrijven

Corona, stikstof en PFAS zijn ontwikkelingen die aanvankelijk voor vertraging in de bouw zorgden en ondanks deze situatie blijkt het moeilijk om aan de juiste medewerkers te komen. Cobouw verwacht zelfs dat na de coronadip de bouw afstevent op een periode van schaarste aan materiaal. In 2024 zal de vraag naar arbeidskrachten zelfs groter zijn dan op het hoogtepunt in 2019. Aan de andere kant zal de behoefte aan nieuwbouw en renovatie alleen maar groeien. Zo’n situatie wordt ook wel als weeldeprobleem betiteld, maar hier is van weelde geen sprake maar van enorme behoeften.

Tekort aan personeel speelt zich niet alleen af op de (bouw)werkvloer. Ook op het administratieve terrein loopt de werkdruk op. Een gunstige bijkomstigheid is dat het daar mogelijk is om werk elders te laten plaatsvinden. Zo is de steeds complexer geworden salarisadministratie eenvoudig uit te besteden. Dat kan gelijk al zorg en tijd besparen. Louter financieel gezien kan het kostenneutraal zijn en het bijkomend voordeel van minder zorg en tijdsdruk maakt een dergelijke stap extra aantrekkelijk.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design