Branche  ›  Bouw  ›  Timmerfabrieken / Timmerindustrie

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Algemeen

De Timmerindustrie is constant in ontwikkeling

De ongeveer 700 bedrijven die onder meer deuren, trappen, houtskelet- en dak elementen, kozijnen en overig geveltimmerwerk vervaardigen, vormen samen de Nederlandse Timmerindustrie. Het betreft veelal relatief kleinschalige bedrijven en maar een klein deel heeft meer dan 50 werknemers in dienst.
De bouwbranche is de grote afnemer van deze sector ten behoeven van nieuwbouw, renovatie en onderhoud.


Lees verder
Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Ik wil informatie aanmelden
Beschrijving

De Timmerindustrie is constant in ontwikkeling

De ongeveer 700 bedrijven die onder meer deuren, trappen, houtskelet- en dakelementen, kozijnen en overig geveltimmerwerk vervaardigen, vormen de Nederlandse Timmerindustrie. Het betreft veelal relatief kleinschalige bedrijven en maar een klein deel heeft meer dan 50 werknemers in dienst.

De bouwbranche is de grote afnemer van deze sector ten behoeven van nieuwbouw, renovatie en onderhoud.

De Timmerindustrie heeft een eigen branchevereniging

Dat is de NBvT, Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie. Deze telt circa 200 leden. Zij leveren naar eigen zeggen kwalitatief goed en duurzaam timmerwerk die aan de regelgeving voldoet. Daarbij hoort ook een productie volgens gecertificeerde kwaliteitsnormen uit hout dat aantoonbaar afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Gezamenlijk wordt er aan de ontwikkeling van een professionele en kwalitatief gezonde en klantgerichte timmerbranche gewerkt.

Werken in de Timmerindustrie. Ook de salarisadministratie staat klaar.

Helaas kiest op dit moment slechts een kleine hoeveelheid leerlingen voor een studie in de timmerindustrie. Daarom wil de branche een nieuwe generatie gaan inspireren en faciliteren. Om dat te bereiken is de SSWT (Stichting Sociaal- en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie) opgericht. De positieve ontwikkelingen in de Timmerindustrie geven aan dat er de komende jaren duizenden nieuwe vakmensen op alle niveaus nodig zijn. De modernste technieken staan ter beschikking om een oeroud vak extra dimensie te geven. De opgestarte campagne heet dan ook: “Hout dat werkt”.

De salarisadministratie is een vast baken voor werkgevers en werknemers

In een sector waar zoveel in beweging is als de Timmerindustrie vergt de organisatie en begeleiding van nieuwe medewerkers veel aandacht. Dan is de salarisadministratie als snel een weliswaar onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering maar gelijktijdig tijdrovend. Een oplossing kan zijn om de salarisadministratie geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Dat kan betrouwbaar en geheel digitaal van “deur tot deur”.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design