Branche  ›  Detailhandel  ›  Juwelierszaken

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Ik wil informatie aanmelden
Beschrijving

Een onderdeel van de detailhandelsbranche is de INretail non-food sector

De detailhandel wordt gevormd door veel en zeer uiteenlopende sectoren met een  grote verscheidenheid aan producten, sommigen met een eigen cao en/of pensioenregeling. Opvallend is de INretail non-food, waarvan de 9 aangesloten sectoren een gemeenschappelijke cao en pensioenvoorziening hebben. Bij elkaar gaat het om 14.000 vestigingen.
Dit deel van de non-food sector kent dan ook de grootste brancheorganisatie van de detailhandel onder de naam INretail met  ca. 5.000 leden die in grote lijnen de volgende productgroepen etaleren: mode – wonen – schoenen – sport en tuin.
Insiders stellen dat de coronacrisis nog steeds voelbaar is in deze sectoren maar ook door de versneld toegenomen digitalisering in zowel winkels als groothandels. De hele non-food sector, ook die buiten een verband met INretail, heeft ongevraagd te maken met nieuwe uitdagingen omdat hun landschap verandert.

Een van de sectoren in de INretail non-food wordt gevormd door juwelierszaken

De ontwikkeling in de juweliersbranche is een beetje tegenstrijdig. Aan de ene kant sluiten relatief veel winkels, terwijl er toch een omzetgroei wordt verwacht. Groei zal vooral plaatsvinden in de categorie “betaalbare luxe”, zoals dat in een rapport van ABN AMRO wordt weergegeven. De marges van juweliers zijn gemiddeld hoog ten opzichte van die in andere branches. De verwachting is dat de prijzen zullen dalen, o.a. door internetverkoop. Een branche onderzoek geeft aan dat juweliers oplossingen willen zoeken in het creëren van een belevingswinkel en/of samenwerken met leveranciers.

Over kosten wordt nog niet direct gesproken, maar zeker is dat een nieuwe aanpak tijd zal vergen. Dan is het prettig om op een ander vlak tijd te winnen. Een voor de hand liggende oplossing is het uitbesteden van de salarisadministratie. Al het werk en de aandacht daarvoor ligt “zwaar op de maag” bij relatief kleine ondernemingen. Salarisadministratie uitbesteden kost niets extra en is vaak zelfs voordeliger. Bovendien levert het veel tijdwinst op en ontzorgt het de bedrijfsvoering.

Hier kunt u doorklikken naar informatie over de lopende cao voor sectoren, vallend onder INretail non-food.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design
Altijd op de hoogte? Meld u dan aan!