Branche  ›  Detailhandel  ›  Lederwaren & Reisartikelen

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Ik wil informatie aanmelden
Organisatie
Beschrijving

Een onderdeel van de detailhandelsbranche is de INretail non-food sector

De detailhandel wordt gevormd door veel en zeer uiteenlopende sectoren met een  grote verscheidenheid aan producten, sommigen met een eigen cao en/of pensioenregeling. Opvallend is de INretail non-food, waarvan de 9 aangesloten sectoren een gemeenschappelijke cao en pensioenvoorziening hebben. Bij elkaar gaat het om 14.000 vestigingen.
Dit deel van de non-food sector kent dan ook de grootste brancheorganisatie van de detailhandel onder de naam INretail met  ca. 5.000 leden die in grote lijnen de volgende productgroepen etaleren: mode – wonen – schoenen – sport en tuin.
Insiders stellen dat de coronacrisis nog steeds voelbaar is in deze sectoren maar ook door de versneld toegenomen digitalisering in zowel winkels als groothandels. De hele non-food sector, ook die buiten een verband met INretail, heeft ongevraagd te maken met nieuwe uitdagingen omdat hun landschap verandert.

Een van de sectoren binnen de INretail non-food wordt gevormd door winkels in lederwaren en reisartikelen

Behalve lederwaren en reisartikelen is hier ook sprake van leder vervangende stoffen zoals portefeuilles, etuis, portemonnees, tassen, koffers en dergelijken. Ook zadelmakersartikelen vallen hieronder.
De coronapandemie heeft z’n sporen in deze sector achtergelaten. Periodes met verplichte winkelsluiting, afgewisseld met beperkte toegang. Reislustige klanten hadden geen reden om koffers en reisartikelen aan te schaffen. Nu de ergste pijn geleden lijkt te zijn is de grote vraag of, hoe en wanneer er in deze sector herstel gaat optreden. De consumenten, velen door alle beperkingen, hebben behoorlijk gespaard maar gelijktijdig rijst de vraag of zij dat willen en kunnen besteden.
Vele andere sectoren hebben hier ook mee te maken, maar hier was tevens prake van het nagenoeg helemaal aan banden leggen van reizen. En bij een aantrekkende markt voor lederwaren en reisartikelen kan ook nog eens de beschikbaarheid van personeel een rol gaan spelen. Noem het gerust een uitdaging waar vindingrijkheid voor oplossingen zou kunnen zorgen.

Over kosten zal zeker ook gesproken worden. Wat wil een ondernemer zelf blijven doen en wat kun je soms beter uitbesteden? Een goed voorbeeld is het uitbesteden van de salarisadministratie. Al het werk en de aandacht daarvoor kan behoorlijk belastend zijn en zeker bij relatief kleine ondernemingen. Salarisadministratie uitbesteden kost niets extra en is vaak zelfs voordeliger. Bovendien levert het veel tijdwinst op en ontzorgt het de bedrijfsvoering.

Hieronder kunt u doorklikken naar informatie over de lopende cao voor sectoren, vallend onder INretail non-food.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design
Altijd op de hoogte? Meld u dan aan!