Branche  ›  Detailhandel  ›  Naaimachines reparatie en verkoop

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Ik wil informatie aanmelden
Organisatie
Beschrijving

Een onderdeel van de detailhandelsbranche is de INretail non-food sector

De detailhandel wordt gevormd door veel en zeer uiteenlopende sectoren met een grote verscheidenheid aan producten, sommigen met een eigen cao en/of pensioenregeling. Opvallend is de INretail non-food, waarvan de 9 aangesloten sectoren een gemeenschappelijke cao en pensioenvoorziening hebben. Bij elkaar gaat het om 14.000 vestigingen.
Dit deel van de non-food sector kent dan ook de grootste brancheorganisatie van de detailhandel onder de naam INretail met  ca. 5.000 leden die in grote lijnen de volgende productgroepen etaleren: mode – wonen – schoenen – sport en tuin.
Insiders stellen dat de coronacrisis nog steeds voelbaar is in deze sectoren maar ook door de versneld toegenomen digitalisering in zowel winkels als groothandels. De hele non-food sector, ook die buiten een verband met INretail, heeft ongevraagd te maken met nieuwe uitdagingen omdat hun landschap verandert.

De naaimachine sector is aangesloten bij INretail non-food 

Al vanaf 2019 blijkt de consument weer meer interesse te hebben in naaimachines. Dat was niet alleen merkbaar in de naaimachinewinkels maar het blijkt ook uit de geregistreerde zoekvolumes op internet. Het zoekwoord “naaimachinewinkel” werd aanzienlijk meer gebruikt. Desondanks is het aantal naaimachinewinkels teruggelopen. Het assortiment is breder dan alleen naaimachines; lockmachines, borduurmachines en breimachines zijn evengoed vertegenwoordigd. De consument gebruikt internet vooral om zich te oriënteren, waarna een (onbekend) deel naar de fysieke naaimachinewinkel gaat.

Opvallend is dat de populariteit en de bekendheid van naaimachines en bijpassende producten vooral bepaald wordt door beïnvloeding van de consument door vrienden, kennissen en gerelateerde informatie op internet.

De coronapandemie heeft ook deze sector schade berokkend en met name door de lockdown. Het is voor de meeste ondernemers nu weer terugvechten om een goede plaats te her- of veroveren. Het is wellicht het juiste moment om tijdrovende taken uit te besteden om meer tijd te hebben voor de winkel en de klant. Een goed voorbeeld is het uitbesteden van de salarisadministratie. Dat levert minder zorgen op en bespaart veel tijd. In feite is het zelfs kostenbesparend en het tarief is uiterst simpel en transparant.

Hieronder kunt u doorklikken naar informatie over de lopende cao voor sectoren, vallend onder INretail non-food.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design
Altijd op de hoogte? Meld u dan aan!