Branche  ›  Detailhandel  ›  Parfumerie artikelen

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Ik wil informatie aanmelden
Beschrijving

Een onderdeel van de detailhandelsbranche is de INretail non-food sector

De detailhandel wordt gevormd door veel en zeer uiteenlopende sectoren met een grote verscheidenheid aan producten, sommigen met een eigen cao en/of pensioenregeling. Opvallend is de INretail non-food, waarvan de 9 aangesloten sectoren een gemeenschappelijke cao en pensioenvoorziening hebben. Bij elkaar gaat het om 14.000 vestigingen.
Dit deel van de non-food sector kent dan ook de grootste brancheorganisatie van de detailhandel onder de naam INretail met  ca. 5.000 leden die in grote lijnen de volgende productgroepen etaleren: mode – wonen – schoenen – sport en tuin.
Insiders stellen dat de coronacrisis nog steeds voelbaar is in deze sectoren maar ook door de versneld toegenomen digitalisering in zowel winkels als groothandels. De hele non-food sector, ook die buiten een verband met INretail, heeft ongevraagd te maken met nieuwe uitdagingen omdat hun landschap verandert.

Schoonheidsidealen en duurzaamheid

Nu ook parfumeriewinkels weer open zijn na de sluitingen tijdens de corona piek, wordt het afwachten hoe de markt zich herstelt. Internet was tijdens corona een deels noodgedwongen alternatief maar in welke mate komen potentiële klanten weer naar de fysieke winkel? In de parfumerie en cosmetica branche is al ervaren dat klanten zich niet meer zo snel laten voorschrijven wat wel of niet mooi is. Goede eigenschappen etaleren en het beste van jezelf laten zien, is het credo geworden. Minder jonge consumenten vinden er “jonger uitzien” niet meer het belangrijkste. Men wil vooral vitaliteit uitstralen. Tieners daarentegen willen graag door anderen aardig gevonden worden en kiezen voor de erbij behorende eau de toilettes en cosmetica. Daarbij speel duurzaamheid van de producten een steeds grotere rol. Overigens is het aantal bedrijven met als hoofdactiviteit “winkels in parfums en cosmetica” de afgelopen 5 jaar met bijna 3% gestegen.

De coronapandemie heeft dus ook deze sector schade veroorzaakt en met name door de lockdown. Het is voor de meeste ondernemers nu weer terugvechten om een goede plaats te her- of veroveren. Het is wellicht het juiste moment om tijdrovende taken uit te besteden om meer tijd te hebben voor de winkel en de klant. Een goed voorbeeld is het uitbesteden van de salarisadministratie. Dat levert minder zorgen op en bespaart veel tijd. In feite is het zelfs kostenbesparend en het tarief is uiterst simpel en transparant.

Hieronder kunt u doorklikken naar informatie over de lopende cao voor sectoren, vallend onder INretail non-food.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design
Altijd op de hoogte? Meld u dan aan!