Branche  ›  Detailhandel  ›  Wonen

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Ik wil informatie aanmelden
Organisatie
Beschrijving

Een onderdeel van de detailhandelsbranche is de INretail non-food sector

De detailhandel wordt gevormd door veel en zeer uiteenlopende sectoren met een grote verscheidenheid aan producten, sommigen met een eigen cao en/of pensioenregeling. Opvallend is de INretail non-food, waarvan de 9 aangesloten sectoren een gemeenschappelijke cao en pensioenvoorziening hebben. Bij elkaar gaat het om 14.000 vestigingen.

Wonen is een grote speler in de sector non-food 

Dit deel van de non-food sector kent dan ook de grootste brancheorganisatie van de detailhandel onder de naam INretail met  ca. 5.000 leden die in grote lijnen de volgende productgroepen etaleren: mode – wonen – schoenen – sport en tuin.
Insiders stellen dat de coronacrisis nog steeds voelbaar is in deze sectoren maar ook door de versneld toegenomen digitalisering in zowel winkels als groothandels. De hele non-food sector, ook die buiten een verband met INretail, heeft ongevraagd te maken met nieuwe uitdagingen omdat hun landschap verandert. 

De woonbranche profiteerde van corona maar blijft dat zo?

INretail non-food rapporteerde een grote omzetstijging in de sector wonen tijdens de coronacrisis. Dit heeft alles te maken met thuiswerken en thuisblijven. De sector noemt het “intern verhuizen” ofwel een trend om in de woning te investeren. De financiële sector zet echter vraagtekens bij de continuering van deze trend. Het is nog onbekend of na het openbreken van de lockdown dezelfde kooplust in deze sector terugkomt als in 2020.
De nieuwbouw kan een handje helpen maar er zijn kapers op de kust. Steeds meer andere branches nemen woonartikelen en zelfs meubelen in hun collectie op. Voorbeelden zijn bouwmarkten maar ook textiel en kledingzaken. Deze ontwikkeling vraagt van de woninginrichters creativiteit om op z’n minst hun positie te handhaven.

Nieuwe tijden brengen nieuwe mogelijkheden, zoals voor de salarisadministratie

Nieuwe tijden brengen nieuwe mogelijkheden. Niet alles wat een ondernemer altijd zelf deed hoeft op dezelfde voet te worden voortgezet. Veel zaken zijn uit te besteden al was het maar omdat ze niet wekelijks gedaan moeten worden. Een goed voorbeeld is het uitbesteden van de salarisadministratie. Die kost een mkb ondernemer veel aandacht en tijd. Uitbesteden levert tijdwinst op en neemt zorgen weg. En de kosten dan? Die pakken vaak ook nog eens lager uit.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design
Altijd op de hoogte? Meld u dan aan!