Branche  ›  Recreatie  ›  Dagrecreatie

Informatie over uw branche / sector

Ga terug
Algemeen
Dagrecreatie speelt zich hoofdzakelijk overdag af.
Lees verder
Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Ik wil informatie aanmelden
Organisatie
Beschrijving

Informatie sector dagrecreatie 

Bij dagrecreatie vallen de avonden in veel gevallen buiten schot. Het leeuwenaandeel speelt zich overdag af. Voorbeelden zijn pretparken, dierentuinen en kinderspeeltuinen. In 2021 blijkt een herstel op te treden in deze sector na in het jaar daarvoor zwaar getroffen te zijn.

Om verder te herstellen zal deze sector de inkomsten weer op gezond niveau proberen te brengen. Een deel hangt natuurlijk af van wat de intentie van de potentiële bezoekers zal worden.

De sector zelf heeft wel ideeën

Piekmomenten zijn in feite belastend én voor de medewerkers én voor de bezoekers. Veel potentiële klanten zijn op diverse plekken al gewend aan bezoeken op afspraak, in blokken bijvoorbeeld. Dat betekent gelijk geen hinderlijke piekdrukte, eenvoudiger personeelsplanning en per definitie voordeliger.
Als de prijzen noodgedwongen stijgen is het te overwegen om kaarten per deel van de dag te verkopen. Een idee, dat de kosten voor de bezoeker vermindert maar niet ten koste hoeft te gaan van de capaciteit van de attractie in totaliteit.

Ondernemers die een zware tijd hebben overleefd zijn in veel gevallen vindingrijk en veerkrachtig geworden. Het is de verwachting dat de komende tijd nog veel klantgerichte initiatieven genomen zullen worden. Dat levert twee winnaars op; de consument en de ondernemer.

Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design
Altijd op de hoogte? Meld u dan aan!