Cao  ›  Horeca- en Aanverwante Bedrijf (Koninklijke Horeca Nederland)

Looptijd: 01-01-2022 tot en met 31-12-2023

Ga terug
Werkingssfeer
In de cao Horeca- en Aanverwante Bedrijf (Koninklijke Horeca Nederland) 2022-2023 wordt in artikel 1.4 het volgende aangegeven betreffende de werkingssfeer:
Lees verder
Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Algemeen
Koninklijke Horeca Nederland, gevestigd in Woerden en vertegenwoordigend de werkgevers, heeft met CNV Vakmensen.nl in Utrecht en FNV Horeca in Almere, die de werknemers vertegenwoordigen, overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor het horeca- en aanverwante bedrijf (Koninklijke Horeca Nederland). 
Lees verder
Algemeen verbindend verklaard (AVV): JaLooptijd: 30‑06‑2022 tot en met 31‑12‑2023
In de Staatscourant van 29 juni 2022 met nr.14787 is vermeld: Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 27 juni 2022 tot algemeenverbindendverklaring van bepalingen van de collectieve arbeidsovereenkomst voor het Horeca- en aanverwante bedrijf.
Ik wil informatie aanmelden
Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Beschrijving

De nieuwe cao horeca heeft een looptijd van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023. Typische een cao, gemaakt voor de wederopbouwtijd die de horeca nodig heeft. 

Het wordt een periode waarin de werkgevers en de werknemers samen de horeca weer positief neer kunnen zetten na alle beperkingen door de corona crisis. Uitdaging dus genoeg maar gelijktijdig moeten er wel wat hobbels genomen worden. Zo heeft veel personeel noodgedwongen de branche verlaten en deels een ander type werk gevonden. Werkgevers vinden deze branche nu uitermate geschikt om nieuwe mensen aan te trekken en op te leiden. Ook de verhouding werk-privé zal meer aandacht krijgen. Men wil goed werkgeverschap bewijzen.

Een beheersbare cao, want veel horeca ondernemers staan nog in de overlevingsmodus

Er zal meer nadruk moeten komen op de aantrekkelijkheid om in de horeca te werken onder de noemers leren, werken en ontwikkelen. In het voor deze situatie afgewogen cao pakket zijn dit de belangrijkste resultaten:

  • Een loonsverhoging in april 2022 en een op 1 januari 2023.
  • De lonen voor jongeren gaan omhoog en worden gekoppeld aan
    functiegroep 1.
  • Per 1 januari 2023 een individueel keuzebudget voor eigen ontwikkeling.
  • Een betere balans werk/privé met o.a. een rooster dat 3 weken van tevoren bekend gemaakt moet worden.
  • Het behoud van flexibiliteit rond seizoenkrachten en oproepovereenkomsten.

Werk voor de salarisadministratie

Een nieuwe cao vergt altijd al veel aandacht en tijd bij de salarisadministratie. Maar deze cao periode vraagt om alle aandacht te richten op het herwinnen van de klant, zich opnieuw positioneren, de onverwachte prijsstijgingen en het werven van personeel.
Door de salarisadministratie uit te besteden maakt een horeca ondernemer zich het een stuk eenvoudiger. Het levert veel tijdwinst op en haalt een maandelijks terugkerende zorg weg. En een goede externe salarisadministratie weet vakkundig met de ins en outs van de branche om te gaan. Het uitbesteden hoeft niet meer te kosten dan de winst die u behaalt door minder tijd en zorg. En makkelijk online inzichtelijk!

Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design