Cao  ›  Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (cao SAVG)

Looptijd: 01-10-2021 tot en met 31-10-2025

Ga terug
Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Ik wil informatie aanmelden
Uw bedrijfsnaam hier? Neem dan contact met ons op.
Klik hier
Beschrijving

Cao uitvoering bij schilders- afwerkings- vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijven (cao SAVG) zelf uitvoeren of de salarisadministratie uitbesteden?

De nieuwe cao voor deze beroepsgroep is overeengekomen tussen werkgeversorganisatie OnderhoudNL en namens de werknemers de bonden LBV, FNV én CNV. De cao gaat in op 1 oktober 2021 en loopt tot 1 november 2025. Op dit moment is de cao SAVG nog niet algemeen verbindend verklaard (AVV) en mogen alleen leden van OnderhoudNL ervan gebruik maken.

Daarnaast is er de cao USAG

Dit is de cao voor Uitvoeringsregelingen Schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf. Het is een zogenaamde fonds-cao, waarin regelingen beschreven staan waarvoor premie wordt geheven, zoals een collectieve ongevallenverzekering.

De werkingssfeer

De bepalingen in deze cao overeenkomst zijn van toepassing op bedrijven waarin en voor zover daarin het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf als hoofdbedrijf of als wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering wordt uitgeoefend. Onder hoofdbedrijf wordt in de werkingssfeer van deze cao verstaan het uitoefenen van het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf, waarbij het aantal betrokken werknemers groter is dan het aantal werknemers, dat werkzaamheden verricht op het gebied van een andere bedrijfstak.

Looptijd en verlenging

De cao eindigt op 31 oktober 2025. De cao kan door partijen, tegen het einde van de looptijd, met inachtneming van 3 maanden, worden opgezegd. Wordt deze cao op deze wijze niet opgezegd, dan wordt deze geacht stilzwijgend en ongewijzigd te zijn verlengd voor maximaal 1 jaar. Er wordt in de nieuwe cao gelegenheid gecreëerd om eerder te stoppen met werken in een zogenoemde RVU-regeling. Ook wordt het mogelijk om vanaf het 60e levensjaar de werkzaamheden geleidelijk te verminderen.
Voorts is er een loonstijging per 1 januari 2022 overeengekomen en wordt er weer gekeken naar inflatie en prijsstijgingen, waarmee een automatische prijscompensatie in deze branche weer terug is.

Cao aanpassingen en de salarisadministratie

Hinder door het volgen van de cao aanpassingen en de gevolgen van de regels? Dat is niet uniek en eenvoudig te verhelpen. Ooit gehoord van “Doe de salarisadministratie de deur uit? Dat kan namelijk de oplossing zijn en veel zorgen weghalen. Het is een betrouwbare en efficiënte oplossing waar de werkgever en de werknemers beter van worden.

Copyright BCOP.nl   |   BCOP is onderdeel van HRM Totaal B.V.
KvKnr: 88185486   |   E-mail: info@bcop.nl  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden

Webdesign & webdevelopment by: Timeless Design